Vakantiegeld 2024: Alles wat jij moet weten

Je vakantiegeld is 8% van het brutoloon dat je hebt opgebouwd van 1 juni van het voorgaande jaar tot 1 juni van het huidige jaar. Heb je in die periode niet de hele tijd gewerkt? Dan wordt je vakantiegeld pro rata berekend.

10 vragen en antwoorden over de werkkostenregeling

De werkkostenregeling (WKR) is een regeling waarmee u als werkgever onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers kunt geven. De WKR is sinds 2015 verplicht voor alle werkgevers. 

Wat wordt het minimumloon per 1 januari 2024?

Per 1 januari 2024 gaat het minimumloon weer omhoog. Er is een belangrijke verandering ten opzichte van voorgaande jaren. Lees hier alle informatie over het minimumloon per 1 januari 2024.

Mijn medewerker wil een sabbatical, wat nu?

Wanneer je medewerker je verzoekt om een sabbatical leave kan het een hele uitdaging lijken om hierop in te gaan...

Hoe kun je teveel betaald salaris terugvorderen van je medewerker?

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor het correct uitbetalen van het salaris aan je werknemers.

Onbelaste reiskostenvergoeding naar 21 cent

Het kabinet heeft besloten om de beoogde verhoging van 19 naar 21 cent van de onbelaste reiskostenvergoeding per 1 januari 2023 door te voeren.

Hoe kom ik aan een loonstrook?

Voor elke medewerker in loondienst is de werkgever wettelijk verplicht een loonstrook beschikbaar te stellen. Daarnaast zijn een loonstrook en/of jaaropgave voor de medewerker nodig voor het aangaan van bepaalde financiële verplichtingen.

Bent u al klaar voor de WAB?

De Wet Arbeidsmarkt in Balans staat voor de deur. Deze wet heeft grote financiële consequenties voor ondernemers met tijdelijk personeel of met oproepkrachten in dienst.